Odi o ineptitud?

(c) Imatge publicada per Vilaweb

L'incendi que crema el Cap de Creus és seriós i en el moment de redactar aquestes línies, encara no està controlat. Ahir, dissabte 17 de juliol, les autoritats franceses, preocupades per si l'incendi entrava en el seu territori, van oferir la seva ajuda. El "Gobierno de España" (sic) va rebutjar l'oferiment. D'entrada sembla un greuge més a Catalunya, del tot irracional. Ja sabem per la història que el sentit comú mai ha planat sobre els caps dels dirigents de la metròpoli que ens colonitza.

Però, a més d’odi irracional, té una part d’ineptitud, de malaptesa crònica. Recordo les paraules de filòsof Joan Arnau: “la corrupció és l’efecte, la causa, la ineptitud i la mala preparació dels dirigents espanyols”. Tot plegat, m’ha fet recordar un incendi en un tren que cobria la línia de RENFE entre Sabadell i Terrassa. Devia ser el 1988, però no estic segur. El tren incendiat es va quedar dins del túnel. El cap d’estació de Terrassa, va deduir que si una de les vies estava lliure, podien circular trens, així que va donar sortida a un altre tren. La fum i els tòxics no serien problema…  No sé què se n’ha fet d’aquell cap d’estació, però segur que va pujar a director d’operacions o cap d’emergències! Vés a saber! Aquell dia, jo hi era a Terrassa, a l’estació.

Què es pot esperar d’un poble amb aquests dirigents? Què es pot esperar quan tapen un grafiti que diu “democràcia” amb la paraula “ESPAÑA”?  Ben poca cosa, oi que sí?

© Manel Aljama, 18 de juliol de 2021 - 85è aniversari del cop d'estat contra la República.
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologia 

Imatge: Publicada a Vilaweb

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris