Jordi Salat presenta el seu llibre DOTZE i analitzarà el poder fàctic de les monarquies bíbliques al llarg de la història d’Europa, amb un interès especial en la història de Catalunya, Occitània o els regnes de la Corona d'Aragó. Una visió heterodoxa de la Història del control polític d'Europa en funció de dues tradicions culturals bíbliques relacionades amb la Maledicció de Noé.
Sobre aquest aspecte recolza el seu pensament fent referència el passatge de la Bíblia que diu: “El Temple de Salomó es construeix en el segle X a.C. per a substituir el Tabernacle que durant segles, des de l’Èxode, es venia utilitzant com a lloc de culte a Jahveh o Jehovah”. Salomó va substituir el culte a Jahveh per un altre culte. Aquesta és la qüestió: quin culte va instaurar o restaurar.
Jordi Salat (1949). Després d’uns anys llegint llibres d’hinduisme, budisme i taoisme va entendre els relats bíblics amb un criteri diferent del que li havien ensenyat a l’escola i ara es considera un cristià hel·lenista i heterodox. Des de fa uns quants anys n’ha deixat constància del seu pensament en el seu Blog Vernacle. Ara, després de més de cinquanta anys de reflexionar-hi, s’ha decidit a deixar-ne testimoni en aquest llibre que ha titulat DOTZE. Jordi Salat també és autor del llibre “Les quatre columnes catalanes”, editat el 2005, actualment exhaurit. En prepara una segona edició revisada i ampliada.
Llibre DOTZE Escriptures Heterodoxes: DOTZE
La Gota Catalana: https://lagotacatalana.wordpress.com/
Vídeo de 2022 de 1 hora i 34 minuts
0 Comentaris
Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.