Pla de pensions i pensions

 


 

Davant d'una queixa sobre les retencions fiscals als plans de pensió i jubilació quan es comença a rescatar. El sistema de pensions espanyol és de tipus bismarquià, de repartiment i no pas de capitalització. Es va implantar quan la natalitat era molt alta i la TAXA de SUPERVIVÈNCIA, molt baixa. El seu funcionament és senzill: els treballadors en actiu paguen la pensió dels jubilats. Però no és així. Aquests diners van a parar a un compte de l'administració que genera interessos a l'estat,NO AL TREBALLADOR, NI MOLT MENYS A L'EMPRESARI. Per això la queixa, perquè l'administració creu que aquests diners que són teus, t'han generat interessos a tu i no és cert.

Posem un cas pràctic

Durant tota la vida laboral, l'empresari paga a l'estat pel treballador el gruix de la cotització. El treballador paga una petita part. Una nòmina de gairebé 2000 € on l'empresari pagui entre 400 i 500 € i el treballador uns 100 € Aproximat: posem 500 € que rebria el treballador i no l'estat:
Suposem que es guarda SOTA UNA RAJOLA o SOTA EL MATALÀS i NO ELS TOCA. En 12 mesos, són 6000 € i en 40 anys, 240.000 €. Això es tradueix en una paga de 1000 € durant uns 20 anys. Moltes pensions estatals no arriben ni a 700€.

En el cas dels plans de pensions o jubilació

Els diners que poses al pla de pensions generen interessos. Interessos que fluctuen (amunt i avall) i és cert que desgraves les aportacions, però que et facin tributar per uns diners que són TEUS que has deixat en dipòsit a un tercer que pot arruïnar-te. Moralment no entenc que facin tributar. És com l'impost de successions Heretes una propietat que ja va tributar en el seu dia i calculen l'impost a preu de mercat actual sense pensar que pot ser una casa a punt d'ensorrar-se.
 

© Manel Aljama (juliol 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo by Mehdi Mirzaie on Unsplash

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris